Avukat Nasıl Seçilmeli?

Avukat Nasıl Seçilmeli?

Avukat Nasıl Seçilmeli? Avukat Nasıl Seçilmeli? Bir avukat tutacaksanız, numaraların yanınızda olduğunu düşünebilirsiniz. Her yıl binlerce hukuk fakültesi mezunu mahkeme salonlarına katılmak için mezun oluyor. Avukat Nasıl Seçilmeli?; Birçoğu mücadeleye kendi başlarına katılıyor veya köklü hukuk firmalarında stajyer olarak yasal tavsiye dünyasına katılıyor. Sadece İzmir’de Baroya kayıtlı on binin üzerinde avukat bulunmaktadır. Avukat Nasıl Seçilmeli?; […]

Avukat Nasıl Seçilmeli?

Avukat Nasıl Seçilmeli?

Bir avukat tutacaksanız, numaraların yanınızda olduğunu düşünebilirsiniz. Her yıl binlerce hukuk fakültesi mezunu mahkeme salonlarına katılmak için mezun oluyor. Avukat Nasıl Seçilmeli?; Birçoğu mücadeleye kendi başlarına katılıyor veya köklü hukuk firmalarında stajyer olarak yasal tavsiye dünyasına katılıyor. Sadece İzmir’de Baroya kayıtlı on binin üzerinde avukat bulunmaktadır.

Avukat Nasıl Seçilmeli?; Peki, avukat tutacak bir davanız varsa, en uygun avukatı nasıl seçersiniz? Bakın, en iyisinden değil, en uygunundan bahsetmeye başlıyoruz. Bu cümlenin mantığı hayatınızı etkileyecek kadar önemlidir. Avukat Nasıl Seçilmeli?

Başa dönersek, Türkiye’de çalışan çok sayıda avukat olduğu için yasal ihtiyaçlarınıza uygun bir avukat bulmanın kolay bir iş olmadığı açıktır.

Ülkemizde pek bilinmese de avukatlar reklam yapamaz. Bu nedenle, kişisel tavsiye ve araştırma, doğru avukatı seçmenin ilk kriteri olacaktır.

Bir avukat bulmanın en iyi yollarından biri, elbette, tavsiyelerdir. Ancak buradaki sorun, tavsiyeyi aldığınız yer.

Öncelikle hukuki sorununuzu iyi tanımlamalısınız. Boşanmış arkadaşınız için doğru avukatın, tamamen farklı bir hukuki konuda sizin için nasıl doğru olacağı belli değil..

En iyi avukat

Burada avukat seçiminde sorununuzu belirlemek ilk başlangıç ​​noktanız olacaktır. Sorununuzun hukukun hangi alanıyla ilgili olduğunu belirlemek gerekir. Ayrıca sorunun ilerleyen zamanlarda başka hukuki sorunlara dönüşebileceği de göz ardı edilmemelidir. Avukat Nasıl Seçilmeli?

Sorunun hukuki alanını aşağı yukarı tanımladıktan sonra, varsa bu hukuk alanında benzer sorunlar yaşamış kişilerle görüşmeye başlayabilirsiniz.

Elbette çevrenizden alacağınız tavsiyelerin hepsi sizin için doğru olmayacaktır.

Önerilen avukatla ilk görüşme, daha doğru bir karar vermenizi sağlayacaktır.

Avukatın ofisine kısa bir ziyaret, zihninizi boşaltmak için idealdir. Bu şekilde avukatın sizi kendi çalışma alanına ikna edecek argümanları sunmasına izin vermiş olursunuz.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bir hukuk bürosuna ön görüşme için gittiğinizde, davanızla ilgili kişisel düşünce ve görüşlerinizle değil, sorununuzu anlatacak ilgili belgelerle gitmeniz gerektiğidir.

Avukat size sorduğu sorulara her zaman bu belgelere dayanarak net cevaplar verir.

Bir avukat seçerken ilk görüşmelerde dikkate alınması gereken bir diğer nokta, avukatın %100 kazanma gibi bazı başarı koşullarına yaklaşıp yaklaşmadığıdır.

Deneyimli bir avukat bu kelimeleri kullanmaktan kaçınacaktır. En iyi avukatlar bile bir davayı kaybedebilir. Önemli olan ne kadar haklı olduğunu düşündüğün değil, mahkemeye ne kadar delil, belge ve somut tanık sunabildiğin, bu onu gerçek kılacaktır. Avukat Nasıl Seçilmeli?

Davaların avukatların eline geçmesi önceki davadan farklı olabilir. Ayrıca yasal konularda kazanılacak tutardan emin olsanız bile garanti vermek de müşterilere gereksiz rahatlamalara neden olabilir. İyi bir avukat bulma yolunda, hukuki sorununuzu araştırmanız ve bu davayı kesinlikle biz kazanacağız, biz kazanmalıyız duygusundan kurtulmanız gerekecek. Bu, dava sürecinde müvekkillerin hata yapmasına veya avukatı yanıltmasına neden olabilir..

Avukat Nasıl Seçilmeli?

İnsanlar ihtiyaçlarına uygun bir avukata ihtiyaç duyabilirler. Çeşitli süreçlerde bir avukatın desteğine sahip olmak, kişilerin haklarının her zaman korunması açısından oldukça önemlidir. Bu noktada iyi bir avukat nasıl anlaşılır sorusu da gündeme gelebilir. Her bireyin avukat seçiminde farklı talepleri vardır. Bu yüzden her alanda en iyi olan bir avukat bulmak mümkündür. Ancak, avukat seçiminin bazı detayları vardır. Avukat nasıl seçilir sorusuna ilişkin detaylar aşağıdadır;

Avukatlar her zaman iyi araştırma yapan kişiler olmalıdır. Dava hakkında kapsamlı araştırma yapabilen avukatlar kesinlikle ilk tercih olmalıdır.

Kişiler ayrıca kendilerine uygun olabilecek bir avukat seçmeye özen göstermelidir. Dava süreçleri uzun olabileceğinden, bireylerin kendilerine uyum sağlayabilen ve onlarla iyi anlaşabilen avukatları tercih etmesi gerekecektir.

Avukat seçerken ödenecek ücretler en sonda kalmalıdır. Bazı durumlarda avukatlar, bireylerle çalışamayacaklarını düşündükleri için büyük rakamlardan söz edebilirler. Bazı durumlarda yüksek ücret ödemek isteyen avukatlar kişilerle iyi iletişim kurarak gerekli ücretleri düşük tutabilmektedir. Ancak, hiçbir avukat belirtilen asgari tutardan daha az ücret alamaz.

Her zaman garanti veren avukatlar da uzak durulması gereken kişilerdir. Davaları kazanma olasılığının yanı sıra kaybetme olasılığı da vardır. Sonuç olarak, gözleri bağlı değil, daha kesin prosedürler belirten avukatlar tercih edilmelidir.

Diğer aşama, Avukatın Uzmanlığını Anlama

Her avukat ve hukuk bürosu aynı hukuk eğitimini alsa da, büroları uzmanlaştıkları bir alana dönüşmüştür.

Görüştüğünüz avukatın deneyiminden emin olmaya çalışın. Dediğimiz gibi, her avukatın deneyimi farklı olacaktır. Hukukun aile hukuku, ceza hukuku, iflas hukuku, örf ve adet hukuku, enerji hukuku, akaryakıt hukuku, kentsel dönüşüm hukuku, iş hukuku gibi farklı alanları bulunmaktadır. İlk görüşmeniz sırasında avukatınızın bu alanlardaki deneyimini anlamaya çalışın.

Avukatın yasal sorununuza ne kadar yakın olduğu hakkında soru sormaktan çekinmeyin. Bu tür davaları alıp almadığı ve bunlarla ne kadar deneyime sahip olduğu hakkında ayrıntılı sorular sorun.

Kendimizden örnek vermemiz gerekirse Glory Hukuk Danışmanlık olarak birçok uzmanlık alanında hizmet vermekteyiz. Birçok alanda hukuk firması ortaklıklarımız olduğu için hukukun tüm alanlarıyla ilgileniyoruz. Ancak bu alanlarda çok sayıda dava aldığımız için uzmanlık alanlarımız Boşanma, ceza hukuku, Enerji Hukuku, İş Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Hukuku’dur.

Avukatlık Ücretleri

Tabii ki mali durumunuz avukat seçerken karar vermenizde önemli etkenlerden biridir. Bu noktada, avukatınızın ücret için tüm detayları iyice netleştirdiğinden emin olun. Davanın başında tüm koşullardan açıkça bahsediyor. Net olduğunuzdan emin olun. Yüzdeler işlenebildiğinden, miktar her vaka tipinde değişecektir. Değişmeyecek olan şey tutarlılıktır. Avukatınızın tutarlı olduğundan emin olun. Davanın süresi hakkında yaklaşık bilgi almaya çalışın.

Ancak vekalet ücreti konusu, seçiminizde birincil kriter olmamalıdır. Avukat seçimi tüm hayatınızı etkileyecek önemli bir karardır. Glory Hukuk Bürosu gibi uzmanlığı ile her zaman güven veren bir hukuk firması ile çalışmak en iyi seçeneklerden biridir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Avukat

Aliye YILDIZ VARSIN

Scroll to Top